martes, 31 de mayo de 2011

Estimada Pilar

Bé, fa temps que no escric aquí!! Però un article de la Pilar Rahola -sempre plens de contingut!- em dóna la oportunitat de tornar-hi. Gràcies, Pilar!!

Aquest és l'article en qüestió:

http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20110531/54162868172/incomodas-reflexiones.html

En primer lloc, m'estalviaré els insults, ja que així ho demana. M'empassaré les temptacions.

Anem al contingut doncs, punt per punt:

Primer: els motius d'indignació són aquests i molts més. Entre d'altres, els mitjans de comunicació tendenciosos, amb certs presentadors i certes col·laboradores, però d'això tu en saps més que jo, no hi entraré.

Segon: a mi també em sembla bo. El que no entenc és la contradicció d'aquest punt amb els que vindran després. Possiblement és la hipocresia inherent a la teva persona. I no t'ho prenguis com un insult! Són fets objectius! Només cal que llegeixis el teu propi article.

Tercer: depén de què entenguem per "jungla". No és la jungla el sistema financer en el que ens trobem? La llei del més fort oi? No és aquesta la llei de la jungla? De totes maneres, em dóna la sensació que el teu subconscient sempre tan progressista fa l'associació següent: Acampada = perroflauta = rastes = jungla. Però bé, és només una suposició.

Quart: segurament tens raó. Però no oblidis que tu tampoc la representes.

Cinquè: Si anotes aquesta frase del Joan Herrera (en la mateixa entrevista): "jo crec que el que no es pot dir és que el 22-M tapa el 15-M, el 22-M és important perquè en depèn la correlació de forces polítiques, però durant el 15-M s'ha parlat més de política fins i tot que el 22-M", potser veuràs que el fet que un diputat digui això no vol dir que no sigui important l'arc parlamentari. Simplement, és menys pur democràticament i s'hi parla menys de política. És trist però és així. Per canviar-ho, és bo que ho diguin els mateixos diputats. Per cert, és l'únic a qui he sentit fer-ho.

Sisè: el servilisme d'alguns mitjans de comunicació és tal que semblen el gabinet de premsa de CiU.

Setè: doncs tu tens una columna a La Vanguardia i ells no. Fins que això no canviï, és poc creïble aquesta argumentació. Encara que no tinguessis aquest espai, no és precisament pensament únic el que es promou a Pl. Catalunya, sinó no hi hauria reflexió per a quinze dies i més.

Vuitè: doncs benvinguda sigui la reviscuda! Així aportaran la seva experiència davant de l'amic Puig. M'alegro que les generacions dels nostres pares i avis es mobilitzin també, van lluitar molt més del que encara ho ha fet cap de nosaltres. No se que vas fer tu, tot i així se on escrius. Sisplau, fes una ullada a la imatge del final de l'article que t'enllaço.

Novè: i el dret a reunió i a manifestar-nos també. Jo crec que a ningú li és indispensable atravessar Plaça Catalunya pel centre; es pot anar per les aceres laterals que és per on més gent sol passar. De totes maneres, l'altre dia vaig atravessar la plaça en pocs minuts malgrat que era ple a vessar de gent. Tan sols em van caldre dos minuts més de paciència. Fes-te la idea que vas al mercat dissabte al matí, oi que allà no et queixes de que hi hagi cua?

Desè: també hi ha l'opció d'ilegalitzar els partits d'extrema dreta i assumpte resolt. I cal recordar que els primers debats de la democràcia es donaven a les àgores (places) farà uns dos mil anys.

Onzè: ja ho van fer. No t'has assabentat que van proposar desplaçar-se a mitja plaça mentre netejaven l'altra mitja? De totes maneres, la propera vegada jo d'ells no ho faria. Està clar que el concepte "objecte de risc" inclou pancartes, papers i ordinadors portàtils. Però... on vas a parar!! Què estic dient!! És evident que els manifestants tenien la clara intenció de fer fogueres amb els papers i, per suposat, d'agredir a tots els culés a base de cops amb ordinadors!! Si són rics i cadascú d'ells té cinc ordinadors portàtils a casa seva!! Els hi sobren per a utilitzar-los com a armes!! A vegades no se en què penso...

Dotzè: no deies el mateix quan el Conseller d'Interior era el Saura. Aleshores també va haver-hi força desmesurada en alguna ocasió, i també ho critico. Aleshores també hi havia un codi ètic als Mossos. Ara ja no.

Tretzè: no deies el mateix quan el Conseller d'Interior era el Saura. Aixx... perdona, que em repeteixo com l'all! La policia democràtica és aquella que es sotmet a codis ètics, càmeres de video, etc... per a evitar maltractaments però també falses denúncies contra la pròpia policia.

Catorzè: segur que hi ha casos en que tens raó. Però si l'haguessis de millorar tu, també aniriem 'apanyats'.

Últim: fas referència als comerciants. És evident que hi ha una gran quantitat de botigues al centre de la Plaça!! El Corte Inglés de la cantonada és una broma al costat del comerç de la zona d'acampada! Gran quantitat de coloms s'apleguen al mercat cada matí, tot esperant molles de pa.


Bé doncs, espero amb delit més articles teus! Una abarçada!!


Per cert: en teoria aquest blog era d'aportacions curtes, però és que tenia molt de suc! XD



No hay comentarios:

Publicar un comentario